Matblogg – en logistikfråga

Jag har en rolig nyhet att berätta. Min fru tog precis körkort, nu i morse och jag vill verkligen gratulera. Det är verkligen bara inte ett plastkort i iphonefodralet, utan även en liten nyckel till frihet. Samma nyckel öppnar även upp en rad av dörrar för mig. Tänk er själva. Jag behöver aldrig mer låta logistiken komma i vägen. Nu står det mig fritt att gå på både öl- vin- och matprovningar. Attkommahemfrågan är numera löst. Förstå på vilket sätt detta faktum kan komma att berika min blogg. Förstå hur en matbloggare hålls kvar och stagnerar när frun har inte har körkort. Jag kan inte ens förstå hur jag har lyckats hitintills. Jag menar, allt hänger på det. Det är vinlådor, filéer, färskvaror och ingredienser som måste inhämtas både här och där.  Ibland glömmer man något och måste åka iväg igen. Nu. Inga problem. Sofia fixar biffen!
Vi har övningskört ett tag och jag har utan Sofias direkta vetskap förberett allt. Sofia vet, utan att veta om det, var de bästa ölkrogarna finns och var de har de bästa av tapas. Vägen till den lilla ostbutiken på Östermalm återfinns i hennes bakficka. Var man hittar parkering nära de bästa uteserveringarna var faktiskt kontentan redan av lektion nummer tre i stadskörning.
Det här är stort och jag är på väg att skämta bort det. Meningen var egentligen bara att gratulera dig. Sofia. Min underbara fru som tog körkortet. Det gjorde du. Du tog det. Du fick det inte.
När du kört av dig, väntar bubbel och chokladdoppade jordgubbar. Jag lägger till ett alkoholfritt alternativ om du får för dig att du bara vill ut igen. Det kommer att bli ett sant nöje att få umgås med dig ikväll! Ser fram emot det. Tack för att du finns.

Körkort – recept  1 person
1 msk vilja att komma igång
1 L tro på sig själv
8 dubbla körlektioner
ihärdigheten att köra så fort tillfälle ges
63 gräl
1 teoriprov
1 uppkörning

Blanda allt och skaka om. Voila! Körkort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.