Moscow mule – fredagsdrinken

Ute ur tunneln. Framme vid destinationen, nu gäller det bara att dra i handbromsen och få tiden att gå långsamt igen. Semestern är här. Egentligen har den redan varit, sedan i onsdags, men det tar tid att vänja sig och förstå. Veckan innan går jag alltid in i min bubbla. Svarar knappt på tilltal. Äter knappt, känner olust inför det mesta. Allt som kan räknas som någon slags aktivitet undviks. Inget får distrahera mitt enda mål – att få tiden att gå så fort som möjligt. Om jag bara står still är tanken att världen runt mig ska swisha förbi lite snabbare. Lite som när man tvärnitar med bilen och mobiltelefonen i passagerarsätet åker ned i sittbrunnen. Jag är mitt fastspända jag och telefonen är dagarna kvar innan semestern. Plötsligt har jag kastat fram tiden till tisdag, onsdag, framme! Många skulle säkert vilja påstå att man genom att göra tvärtom skulle få tiden att gå fortare, men jag vet att så inte är fallet. Det är ett empiriskt faktum. Jag vet, jag har övat i många år. Hämtmat, läggdags direkt efter middagen, upp igen och jobba av. det är mitt recept för en tripp i trehundra blås framåt på en rak autobahn mot första semesterdagen.

Helt tagit semester har jag ju inte dock. Är det fredag så ska drinken fram på bordet. Sen om man även råkar springa på en drink en onsdag efter lunch så är det ju så. Det stavas semester. Som idag. En tur med fru och svärmor i cabben till Tyresö slott. Idén kändes lagom intressant först, men titta där: en renoverad slottskrog med soldränkt stenaltan, kall öl och räkmackor. Den trippen var en bra idé Sofia! Anteckna nu, du har kommit upp i sex bra idéer på tjugotvå år. Du är en keeper. 😉

Nog med kallprat. Let’s get down to business! Moscow mule är en klassiker med Stolichnaya vodka, ginger beer och lime. Hur jag inte kunnat skriva om den tidigare är ett enda stort mysterium. Fräsch sommardrink!

Och om ni nu tvekar inför att göra cocktails för att det ”inte är läge”:
A pastor´s mule won a race. The Pastor was so pleased with the mule that he entered in another race and it won again.
The local paper read: PASTOR’S ASS OUT FRONT.
The Bishop was so upset with this kind of publicity that he ordered the pastor not to enter the donkey in any more races.
The next day the local paper headline read: BISHOP SCRATCHES THE PASTOR’S ASS.
This was too much for the Bishop, so he ordered the pastor to get rid of the donkey. The pastor decided to give it to a nun in a nearby convent.
The local paper, hearing of the news, posted the following headline: NUN HAS THE BEST ASS IN TOWN.
The Bishop fainted. He informed the nun that she would have to get rid of the donkey so she sold it to a farmer for $10.
The next day the headlines read: NUN SELLS ASS FOR $10.
This was too much for the Bishop, so he ordered the nun to buy back the donkey and lead it to the high plains where it could run free.
The next day the headlines read: NUN ANNOUNCES HER ASS IS WILD AND FREE.
The Bishop was buried the next day…

Bry er inte så mycket om vad andra kan tänka och säga, man kan dö. Vill du ha en Moscow mule på semestern så rör ihop en. Idag, imorgon och eller dagen därpå…

@justdrinkingcocktails

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.