Piña Colada som mjukglass – fredagsdrinken

Såg i veckan ett inlägg från Kitchenlab om att de gjort mjukglass med en sifon. Jag fick direkt känslan att den idén måste bli grund för kommande fredagsdrink. Genidraget att på årets första riktigt sommardag dumpa en mjukglassteaser med följdfrågan – ”Är någon intresserad av receptet?” – borde belönas med något slags publicistiskt nobelpris. Jag tänker att det är på en nivå som även en bantad akademi kan mäkta med. Självklart hade jag gillat idén ännu mer om den hade varit min från början. Jag tänker dock rida vidare på  mjukglassvågen, men ska man plagiera något måste det ske med finess…

Jag ställer därför fram en piña coladamjukglass med rominfuserade ananasbitar, mörkat rörsocker, färgglada paraplyer och hela konkarongen.

Allt ifrån originaldrinken sitter där. Mellan smakerna råder konsensus och texturerna är lika brokiga och spretiga som en högstadieklass. Precis som man vill ha det. Brassa på mer med sol nu. Jag är redo.

Jag tror det blir svårt att vänja sig med den vanliga piña colada efter det här. Tur att helgen är lång. Ah! Nu strålar solen på, måste sluta. Med den här starten sätter vi ribban för resten av helgen. Mjukglass är bara så gott. Tack för inspirationen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.