Sitting Duck – fredagsdrinken

I en tid då vi aldrig varit så förstående är vi samtidigt så ifrågasättande. Så här gick diskussionen när vi för någon dag sedan gled in på nationalskalden Uffes kärleksliv genom åren.

Man kan förstå att människor fascineras av karismatiska personligheter oavsett ålder. En lidelsefull själ, en Dionysos som med djup kan förtälja om livet som har levts. Det som är svårare att se är vad som är gengälden ur mer än bara ett bildligt perspektiv. En tilltagen ålderskillnad måste förr eller senare visa sig. Vem är egentligen gäldenären i ett sådant förhållande? Vi kom fram till att det nog inte är så enkelt som det först tedde sig. Frågorna blev i vilket fall fler än svaren.

Vad hände efter att han satt handen på höften? Var det då det blev synd om Jack? Hur rått och romantiskt blev det i den där Danielas hus? Hur lång är en stund på jorden och kan man verkligen kyssa havet utan att få en kallsup? Älsklingen en gång, fick hon också rom i regnet? Var det -67, eller råkade hon bara befinna sig i Stockholms city en annan gång? Var det före under eller efter att du druckit rött som det dansades fram längs den vassa eggen? Vem gör honom galen idag? Vill hon ha dig? I en förlorad värld är vinterlandet inte långt borta, snön faller och vi med den, men när kommer änglarna egentligen att landa? Om den får arméer att stanna upp, varför skickar vi inte bara hennes rygg till krishärdar? Hur långt kan man gå på promenaden innan man tröttnar och hoppar på en elspark? Vi vet att du är kär och galen, men hoppas att du också kommer att bli lycklig lycklig? När ska kärleken föra dig samman? Kommer du bli kung igen? Vi lever i ett varmt land, så gå ut och var glad bara. Kanske tranorna kommer till ditt öppna landskap.

Kanske ska man bara sluta fundera och låta Ulf leva sitt liv som han och hans henne vill.

Det som skulle bli en svan visade sig bli mer en badanka. Att Le Gin kommer i en calvadosflaska är ingen slump. Den här är fylld upp till midjan med äpple och päron. Le Gin är det godaste på länge. Hittills har den fungerat bäst ihop med Fentimans indian tonic.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.