Ikväll ska det firas födelsedagar gånger två och då finns det inte riktigt tid till att skriva fredagsdrink. Det ska badas ankpattar och fräsas tigerräkor till olika sorters hembakta Bao. Något med choklad är beställt också. Som tur är sprang jag på en riktig lyckoträff till drink förra lördagen då jag provade några nya idéer. Här kommer den – Soda Negroni with a kvist. Hur man gör kaviar med agar agar hittar ni här. Håll tillgodo så ses vi i marschallens skugga.
Soda Negroni with a kvist – fredagsdrinken
Persons
1
Ingredienser
Soda Negroni with a kvist
- 4 cl gin
- 3 cl campari
- 1 kvist rosmarin
- sodavatten efter smak
- en limeklyfta
- råsocker
- kaviar av röd vermouth (gjord med agar agar)
Gör så här
- Ha ned gin, Campari och en rosmarinkvist i en sifon. Tryck i en kolsyrepatron och skaka väl. Tryck i en till, skaka och låt sedan stå i fem minuter.
- Kolsyra vatten i en annan sifon eller ha en flaska klassiskt sodavatten till hands.
- Dela en lime i klyftor. Doppa sedan klyftorna i råsocker. Gå på med en brännare tills ytan karamelliserats. Stick igenom en pinne.
- Släpp ut trycket ur sifonen med gin och Campari. Sila bort rosmarinkvisten. Den ser ut som skit.
- Slå upp i ett cocktailglas med is. Toppa upp med sodavatten efter smak. Garnera med ny fräsch rosmarin, limeklyftan och kaviar av röd vermouth.
- Tanken är att sitta och bita lite i limen, medan man sippar i sig av drinken. Skål på er!