Om man har 4-5 kärl på spisen, kanske en glödande grill i trädgården och samtidigt ett antal gäster att underhålla så kan det lätt bli lite stressigt. Lägg till att du redan har tagit några välkomstdrinkar och dessutom placerat sparris på menyn. Sparris – den där gröna, underbara grönsaken som rätt tillagad, ensam med lite smör kan göra en hel middag, men som samtidigt kan förstöra densamma om den inte tillagats perfekt. Efter att flertalet gånger serverat den överkokt, utan textur eller trådigt fegkokt, så har jag nu lärt mig. Så här går det till: Koka upp saltat vatten i en traktörpanna. Ta av från spisen då det kokar rejält, lägg ner sparrisen och lägg på ett lock. Sparrisen är perfekt inom spannet 5-10 minuter och du behöver inte längre stå och sekundpassa. Ett tips är att lägga den färdiga sparrisen på en riktigt het glödbädd i knappt en minut, strö över flingsalt och servera med en ljummen hollandaise. En perfekt förrätt.