Beet me Down cocktail – fredagsdrinken

Som så ofta när man funderar på fredagsdrinken springer fantasin iväg. Ganska snart har man hamnat på ett sidospår och med lite tur är åtminstone färgen i synk med den ursprungliga idén. Tankar kring Beet me Down har funnits ett tag. Den var dock först tänkt som en värmande upplevelse att njuta framför brasan.

Idén med Beet me Down är att den ska var lite jordig, ha naturlig sötma från rödbeta och honung, men samtidigt komma med bärighet. Jag har en viss känsla av att denna cocktail också visst kan serveras som ett mulled wine. Tankarna gick även mot höstfavoriten Hot Liquid Pie. Kanske då strunta i äggvitan och toppa upp den med vispad vaniljgrädde och servera i kopparmugg en dag då värmepumpen plötsligt går sönder?

Vi börjar med att se hur Beet me Down gör sig skakad med is. Så här när fredagen knackar på är jag nämligen milsvida ifrån både raggsockor och mysfilt. Brasan brinner visserligen, men om raggsockor och mysfilt kommer fram har vi liksom tagit ut söndagen i förskott. Hemska tanke!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.