Curtain call – fredagsdrinken

Hin håle, härdsmälta, barnpornografi, genomstekt nötkött, en korkad årgång, slut på semester. Ridå!

Dagen vi försökt förtränga, aldrig talar om, inte vill kännas vid är här. Sommarsemestern är över. Visst kan man sitta och trösta sig med att sommaren har varit stundtals fantastisk, det har ätits gott, druckits makalöst bra. Det har varit vingårdsresor, sköna slappa dagar vid poolen, besök av och hos vänner. Djupa samtal sent in på nätterna, morgonpromenader, skratt och tårar. Paletten är fylld, det har varit jättebra. Jag vill inte klaga det minsta. Det är bara det att allt det där står sig slätt mot det faktum att det är över. Det är toköver, så jäkla slut det bara kan bli. Försök förklara för en femåring att tallriken med solvarma jordgubbar och grädde är slut. Finito, over! Hur ofta lutar de sig då nöjt tillbaka och ägnar sig åt att begrunda hur gott det var? -”Jag är så glad för att jag fick jordgubbar pappa. Tack! Jag är nöjd nu och känner att jag kommer leva på det här länge.” Det händer ju inte. Kommer aldrig att ske. Det ligger i människans natur att vilja ha mer. Så till så kallade vänliga själar som försöker trösta med uppmuntrade ord vilja jag bara rikta en fet mental käftsmäll. Skriv er själva på näsan. Har ni inget vettigare att komma med så är ni f-n inte välkomna på mina kalas. Det blir IG i mental självhjälp. Det fungerar ju inte. Och har ni nu ett sådant bra pluttiguttjobb att ni bara vill rusa tillbaka. Grattis! Jättekul, men något saknas i era riktiga liv. Kom igen med ett liv som ni aldrig vill ha ”semester” ifrån. Ägna det en tanke…

Så, det enda som verkar göra nytta är dryg självömkan. Nu känns det möjligen lite bättre. Ikväll firar vi en god vän som åtminstone inte behöver vänta 30 år på den eviga semestern. Han om någon vet att man inte kan leva på gårdagens förnöjsamheter även imorgon och fyller minsann på vartefter, utan att melodramatiskt hänga kvar i det som varit. Grattis Mats! Frågan är bara vad du kan göra åt min nu slutande semester? F-n, där hade ett svenskt gerundium varit på sin plats. Det finns inga, men det är väl huvudreglernas huvudregel – all skit kommer på samma gång.

Drinken av idag är ifrån en idé av folket bakom Open/Closed i Umeå – en av de bästa cocktailbarerna i Svea rike. Den är byggd på gin, iscider, en sockerlag på äppelmust och en skvätt citron. De serverar den som Apple & Cheddar. Drinken gör sig nämligen extra bra ihop med en bit lagrad fet cheddar. En fräsch sak som helt krockar med den inneboende känslan av den där jäkla ridån.

Curtain call – apple & cheddar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.