Fiskbiffar av sej och vildfångad lax med pepparotssås och Chêvremos

Det här går fort…
Finhacka fisken, blanda med ägg etc. det måste hålla ihop. Finhackad rödlök. Potatismos på – förutom det självklara – chêvre, vispgrädde samt smör och persilja. Pepparrotssås där bitar av pepparrot och steklök först bräseras i vitt vin för att sedan koka med fiskfond och avge sitt bidrag till såsen. Sila sedan den väl reducerade fonden från allt som måste tuggas. Tillsätt vispgrädde och låt den koka ner något. Rör. Såsen kan med fördel serveras mer ljummen än varm. (Om man värmer tallrikarna det vill säga annars serveras den varm så blir det rätt ändå). Lite syra mot slutet i form av några droppar citron fräschar upp. Något grönt och finriven pepparrot på toppen. Färska räkor och man är lyckligt lottad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.