Galli sour – fredagsdrinken

Det ställdes till med ett riktigt schabrak till drinkkalas förra fredagen. Jag räknade ut att det serverades ungefär 90 drinkar. Räknar man även Camparisorbeten som drink, vilket några gjorde då drinkformen var i den enda form de ”fick” intaga socker, så blev det faktiskt tresiffrigt. Nu gjorde jag inte drinkarna så stora, kvällen tenderar att bli särskilt lång om man bränner av den första startraketen redan vid kl. 16. Det blev god mat, bubbel och bad, men främst färgades nog kvällen av en lång kavalkad av amuse bouche. I drinkform. Ett riktigt trevligt koncept faktiskt. Nu kanske inte alla håller med, men många mindre är helt klart att föredra framför få och större.

Det var riktigt kul att gå igenom alla gamla fredagsdrinkar. Det har blivit några stycken. En del bortglömda drinkar kom fram igen och idéer till nya tändes. Hade jag känt efter hade jag nog kunnat ana en viss träningsvärk i shakeaxeln. Då träning uppmuntras motionerar jag ikväll axeln med en Galli sour. Galli syftar såklart på Galliano, en likör med toner av vanilj, kanske mest känd från Hot shot där den serveras med kaffe och vispad grädde. Vaniljtonerna är spännande och gör sig bra ihop med syran. Vad otroligt kul det är med drinkar och smaker.

Galliano är förresten en sådan där ingrediens man alltid ska ha och har hemma. Jag minns aldrig att jag köpt någon, men finns där gör den.

Det är värre med den där jäkla limoncellon. Den är alltid slut. Hur många och hur ofta man än köper.

Trevlig helg!

Galli sour – fredagsdrinken

Ingredienser

  • 6 cl vodka
  • 2,5 cl limejuice
  • 1 cl Galliano
  • 1,5 cl sockerlag

Gör så här

  • Skaka alla ingredienser med is. Sila upp i cocktailglas och servera.
  • (På bilden har jag serverat en extra skvätt vodka ur ett limeskal som jag sedan tänt eld på. För att få effekten med gnistorna kan man strö lite kanel över lågorna, men inte för mycket. Det får inte smaka äppelpaj).
https://karlstein.nu/galli-sour-fredagsdrinken/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *