Gin fizz – fredagsdrinken

Efter att ha arbetat en dag. Vänta. Vi börjar om.
Efter att idag, som första dag denna vecka ha tagit sig till jobbet, är kanske inte fredagskänslan på topp. Att senare, när det var dags för hemgång bli brädad av fru Sofias AW-öl gjorde inte saken bättre. Är ölen skummig, god, kall och skimrande kan jag dock inte klandra henne. Där har jag har inte så mycket att sätta emot. En sådan öl kan vara det bästa sällskap som finns och jag är förmodligen bara avundsjuk.
Av beskriven anledning slutade därför eftermiddagen med att jag fick handla själv. Vilken tur. Vilken otur. Det beror helt på hur man ser det? I morgon ska det lagas ovanligt flott och drickas i samma stil. Vi ska träffas ett gäng på sex personer för att kasta fram lite godsaker åt varandra. Till det har jag fyllt upp med champagne, pinot noir, nobelviner och vällagrat portvin. Någon avec och ingredienser till en och annan Negroni ryms nog också i väskan. Kanske var det bra att Sofia inte var med? Det gick så mycket lättare att få ner grejerna i korgen. Jag tog dem från hyllan och sen låg de där. Jag har inte samma beslutsångest. Ett gott vin är en investering. Strunt samma om det dricks upp dagen efter. Då har jag ju investerat i mig själv. Förvaltat placeringen. Sofia vill hellre stå och våndas och gärna plåga sig själv i en stund innan hon slutligen bestämmer sig. Det verkar få Sofia att känna sig bättre och fungerar för henne. Själv har jag aldrig riktigt förstått, men är tacksam så länge hon inte tar med sig de dragen hem och in i sovrummet.
Medan jag plockar i köket skakar jag ihop en Gin fizz. Visserligen har jag precis fått höra att fotoassistenten är på väg hem, men varför vänta? Jag kan då rakt inte se någon anledning alls. Jag gör en övningsfizz till mig själv nu, så blir de två senare fizzarna bara ännu bättre. Det är min plan. Övning ger färdighet.

Gin fizz – recept 1 drink
4 cl gin
1 cl sockerlag
3 cl pressad citronjuice
(äggvita)
8 cl club soda eller annat kolsyrat vatten med hög saltgrad

Skaka alla ingredienser utom club soda med is i en shaker. Häll upp i ett glas och toppa med club sodan. Garnera med en klyfta citron eller lite zest.
(Tillsätter man lite äggvita i shakern så får man en skummig topp. Detta är ett vanligt, men inte nödvändigt sätt att servera en Gin fizz).

Gin fizz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.