Hemgjord vaniljyoghurt med Limoncellokokta björnbär

Hemgjord vaniljyoghurt med Limoncellokokta björnbär. Det här var ju ett försök till att göra en lite nyttigare efterrätt med endast minimalt med socker. Det gick så där. Innan jag var färdig så hade det gått i både vaniljsocker och en rejäl skvätt Limoncello, en inte direkt osockrad italiensk limelikör. Gott.
Ikväll – påskafton ska det grillas utfläkt lammstek som redan nu ligger och marinerar i kylen. Återkommer till den i ett senare inlägg. Glad påsk på er!

Hemgjord vaniljyoghurt med Limoncellokokta björnbär – Recept 4 personer
5 dl turkisk yoghurt
1 vaniljstång
2,5 msk vaniljsocker alt. stevia
1 pkt (400 gr?) frysta björnbär
0,75 dl Limoncello di Capri (likör)
1 msk strösocker
(smulade digestivkex)

Blanda yoghurten med innanmätet från vaniljstången samt vaniljsockret. Häll upp i dessertglas.
Blanda nästan alla bär med strösockret i en liten kastrull. Spara några bär till att garnera med. Värm upp och rör runt, tillsätt eventuellt en skvätt vatten. Slå över Limoncellon och låt sjuda i några minuter till bären gått sönder. Låt kallna något och slå över vaniljyoghurten. Om man vill kan man toppa yoghurten med smulade digestivkex innan man slår över såsen. Återstoden av björnbären läggs på toppen. Självklart är det inte fel att servera med kaffe och ett litet glas väl kyld Limoncello di Capri.

vaniljyoghurt med Limoncellokokta björnbär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.