Kycklingwraps med chili och mangosalsa

Wraps, Burritos – kärt barn har många namn. Det här är en replika av en lunch som vi åt hos vår gode vän Anders förra sommaren. Den består av kycklingfilé i tunna skivor, som marinerats i lime, chili, papaya, mango, vårlök, apelsin- och mangojuice och sedan grillats så hårt att det söta i marinaden i stort sett kanderats. Den grillade kycklingen placeras sedan varsamt ovanpå bladsallad i ljumma tortillas. Detta toppas med en salsa baserad på i stort sett detsamma som marinaden. Det är hett, sött, surt och salt, det knastrar, är mjukt. Den har tuggmotstånd och briserar likt en explosion, med en rejäl käftsmäll för dina smaklökar. Antagligen gör den sig bäst i trevligt sällskap, som en het sommarlunch med lite rosévin, kanske till toner av en somrig Julio Iglesias och helst serverad någon gång i början av semestern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.