Signature Sour – fredagsdrinken

Lååångfredagen känns i mina fötter. Efter en lång skön sovmorgon hoppade jag in i köket runt tolvsnåret och där är jag fortfarande kvar. Jag har förverkligat ett molekylärt inlägg som jag tänkt på ett tag nu. Timingen hade inte kunnat vara bättre. Jag är hyfsat nöjd med resultatet, även om fotoljuset inte blev som jag tänkt. Sonen lyckades jag lura rejält i varje fall. Det äggande inlägget kommer upp imorgon, på påskafton. Nu, fortfarande lite mätt efter den osedvanligt sena påsklunchen med matjessill, brynt smör, smörslungad färskpotatis, gräddfil, gräslöksemulsion, 64-gradigt ägg, hackat kokt ägg, dill, gräs- och rödlök, ska det bli skönt med en fräsch drink som städar upp lite i kroppen innan vi om några timmar ger oss på den utfläkta lammsteken som ska halstras i det fina grillvädret.

Signature Sour – fredagsdrinken bygger jag på Prima Edition Aquavit

– helt klart min favoritköpesnaps. Det kan tyckas dumt att börja tulla på påsksnapsen en dag i förväg och det är det ju givetvis. Framförallt med tanke på att den här drinken är så pass god, att om ni är flera, så kommer flaskan att vara tom imorgon. Ni kanske helt enkelt gör bäst i att vänta med denna drink till efter imorgon. Glöm inte att även måndagen är ledig.

Signature innebär att drinken är byggd på de smaker som så ofta återkommer i mitt kök. Smakerna – koriander, lime och chili förekommer i allt från tomatsalsor, till ostron, i quesadillas och ceviche. Jag har till och med gjort en trevlig sill med dessa smaker. Är ni en sill kort imorgon rekommenderar jag att ni gör den. Den går fort. Har ni rejält med påsksnaps slänger ni fram en Signature Sour som välkomstdrink. Det är snyggt att genomgående hålla temat. Mycket mer än så var det inte. Ha en bra påsk nu!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.