Ja. Svampen är hemplockad. Om den hade gått att köpa hade jag gjort det. Släpp det!
Idag blev det förrättsmiddag. Toast på svart trumpetsvamp i två lager. Visst lät det bättre så. Svart trumpetsvamp med krutonger låter inte lika ballt. Det är skönt när man får bestämma själv. Förrättsmiddag innebär att man skippar huvudrätten och går på med flera förrätter istället. När jag går ut och äter är det inte ovanligt att jag istället för dessert eller huvudrätt för den delen, tar in en extra förrätt istället. De små aptitretarna ska alltid vara så goda. Kanske beror på att man inte får i sig för mycket, vad vet jag?
Den andra förrätten blev något som känns som 2000-talets svar på skagenröran. Tomattoast med nötter, chèvre och honung. Alla har vi ätit den. Den är yesterdays news, men förbannat god. Jag blandar gärna ut lite ost med tomathacket och låter den vila på lut ett tag vilket gör att vätskan från tomaterna rinner bort och inte sabbar krispigheten i toasten. Att blanda tomaterna med osten innan gör också att rätten håller rakt igenom, istället för att osten går åt direkt vilket är fallet när den bara hamnar ovanpå. Efter att ha toppat med lite mer ost åker den in i ugnen. Nötter och honung innan servering. Rostade och saltade cashewnötter föredrar jag, men jag har också sett varianter med exempelvis valnöt. Efterrätten idag består av resterna ifrån gårdagens.