Vaniljyoghurtsfär med jordgubbar och hyvlad choklad

Ibland går det fort. Det här var det inte ens menat att det skulle bli ett inlägg utav. Jag har till och med gjort yoghurtsfärer här tidigare så det går helt emot mina principer. Ni vet sådana där som gör livet roligare då de bryts. Det finns dock många skäl till att trycka mer på det, så här kommer ännu en variant med samma sfär.

Då yoghurtsfärer är en så bra inkörsport till de tyngre molekylära grejerna så vill jag ju visa upp för att locka flera till att prova. Jag tänker framförallt på kidsen som kanske släppte kemilådan för några år sedan, men sedan dess mest drivit omkring på nätet. Jag vill stjälpa ned fler i träsket, få dem in under kväveisen.

Under jordgubbssäsongen händer det oftare att jag kastar fram denna efterrätt. På vintern köper jag jordgubbar ändå. Den går snabbt, är enkel att göra och jämför man insats med resultat betalar den tillbaka flera gånger om. Särskilt bra blir den efter en tung middag när man gärna söker sig mot något fräscht som piggar upp.

Det enda mystiska som behövs är ett alginatbad (5g natriumalginat/1L vatten). Utöver det vaniljyoghurt, färska jordgubbar och en bit mörk choklad. Jag säger precis som skolkuratorn – provar ni det här är det bara en tidsfråga innan ni går på de tyngre grejerna. Sen är ni förlorade…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.